(ver)bouwen

Begeleiding bij nieuwbouw en verbouwingen
Plannen voor een verbouwing of een herbestemmingsproject? Ontwerpstudio Van der Valk biedt verrassende ideeën en oplossingen in de ontwerpfase en zorgt door middel van hun netwerk en organisatorische kwaliteiten voor een optimale ondersteuning tijdens dit proces.

Bespaar op geld en tijd
De inzet van een interieurarchitect werkt kostenbesparend tijdens het (ver)bouwproces. Door de technische kennis, ervaring en overzicht weet een interieurarchitect hoe verbouwingsprocessen verlopen en waar de valkuilen zitten. Zo kunnen onaangename verrassingen tijdens het (ver)bouwproces vermeden worden en daarmee stress en meerkosten voorkomen.

Bouwkundige ingreep

Een ingrijpende verbouwing vraagt om een gedegen aanpak
Om de logistiek en mogelijkheden van een ruimte volledig te benutten zijn bouwkundige ingrepen soms noodzakelijk, Ontwerpstudio Van der Valk gaat dit niet uit de weg. Dat betekend dat wanden verschoven worden en bijvoorbeeld de keuken of het trappenhuis een andere plek in de ruimte krijgt.

Precies pas

Als interieurarchitecten biedt de ontwerpstudio maatwerk oplossingen in werk- en woonomgevingen. Of het nu gaat om een balie voor in de entree van een bedrijf of een zeer gedetailleerde kast voor een woonkamer, Ontwerpstudio Van der Valk heeft gevoel voor stijl en de juiste know-how om voor iedere interieurvraag de juiste maatwerk oplossing te kunnen bieden. Zij werken al jaren samen met dezelfde vakkundige interieurbouwers, door deze beproefde samenwerking zal het project ook nog eens op een snelle, nauwkeurige en daardoor economische wijze tot uitvoer gebracht kunnen worden.

Raambekleding

Met een carrière die begonnen is in de textiel is het voor de hand liggend dat Ontwerpstudio Van der Valk de liefde en kennis van mooie stoffen en materialen gebruikt om elk project net dat beetje extra te geven.

Ontwerpstudio Van der Valk is ook leverancier van raambekleding. Alle bekende merken behoren tot de collectie, Van der Valk levert zelfs een huismerk-collectie met prachtige basics. Deze gordijnstoffen bieden zij aan als een betaalbare no-nonsense collectie voor zowel woon- als slaapkamer.

De grens van binnen en buiten

Raambekleding is de grens tussen binnen en buiten. Het vangt het daglicht op, filtert of blokkeert dit. Andersom kun je door raambekleding inkijk tegen gaan en meer privacy creëren.

Er zijn verschillende textielsoorten te gebruiken met ieder eigen kenmerken en doeleinde. Ontwerpstudio Van der Valk helpt graag mee in het maken van een keuze.

Lichtplan

“Een goed lichtplan kan een interieur maken of breken”.

Een vaak gehoorde uitspraak die bijna iedereen wel onderschrijft die ooit te maken heeft gehad met een goed of minder goed verlicht interieur. Toch is het dit lichtplan wat vaak wordt onderschat.

Ontwerpstudio Van der Valk is door de ruime ervaring een specialist geworden op het creëren van sfeervolle of juist praktische en voornamelijk functioneel verlichte interieurs. De ontwerpstudio maakt een vertaalslag van een (bestaande) sfeer naar een goed verlichte ruimte door het gebruik van de juiste type verlichting en bijhorende armaturen. Deze aanpak is zeer gedegen en wordt door veel lichtadviseurs belooft maar door weinig ook echt geleverd.

Dag en kunstlicht

Bij een ontwerp heb je te maken met twee verschillende soorten licht waar rekening mee gehouden dient te worden, dag en kunstlicht.
Het daglicht moet gefilterd kunnen worden, opgevangen, versterkt of aangevuld door kunstlicht. Wanneer het buiten donker is moet het kunstlicht het daglicht kunnen vervangen en zorgen voor een prettige omgeving.

Wanneer Ontwerpstudio Van der Valk eventuele technische kennis niet in huis heeft, werken zij samen met specialisten die op dit gebied uniek zijn te noemen in Nederland. Zij stellen dan ook alles in het werk om zowel technisch als qua sfeer een (zakelijk) interieur prettig en aangenaam te verlichten.

Kleur

Kleur ziet Ontwerpstudio Van der Valk als een van de belangrijkste ingrediënten voor ieder interieur. Kleur voegt iets toe wat net zo belangrijk is als een mooi, functioneel meubel of aangename lichtinval. Door het gebruik van de juiste kleur kan een sfeer worden gecreëerd die emoties versterkt. Of dat nu binnen een zakelijke omgeving is of deel uitmaakt van een woonomgeving, kleuren hebben impact. Ontwerpstudio Van der Valk is in staat om de vertaling te maken van de persoonlijke en unieke voorkeuren van de opdrachtgever naar het juiste kleurgebruik en de toepassing ervan. Zonder dat deze saai wordt of juist te overheersend.

Een echte ‘Van der Valk’?

Dat is keer op keer een uniek ontwerp, afgestemd op de vraag van de opdrachtgever. Elk ontwerp van Ontwerpstudio van der Valk kent een doordachte, tijdloze en duurzame vormgeving. Krachtig door eenvoud, met aandacht voor stijl, comfort en verassende details welke aansluiten bij de functie van de ruimte.

Werkwijze

Wie zijn onze klanten

Bedrijven, zorginstellingen en particulieren kunnen bij Ontwerpstudio Van der Valk terecht voor:

• Interieuradvies- en ontwerp
• Kleur- en lichtadvies
• Bouw- en verbouwingsbegeleiding
• Totaalinrichting en levering

Kleur & Materiaal

Ontwerpstudio Van der Valk is sterk in het toepassen van kleur. Kleur werkt, kleur heeft functie. Net als andere onderdelen van het ontwerp voor een interieur. De samenhang tussen alle onderdelen zorgt ervoor dat de gekozen kleur niet gaat vervelen.

 

Kleur & Materiaal

Licht in balans

Licht bepaalt 50% van het ontwerp. Hoe moet het licht voor de ruimte en bijhorende functies werken? Hoe zorg je voor de juiste balans tussen functionele- en sfeerverlichting. Dat zijn vragen die aan het begin van het ontwerpproces door ons gesteld en onderzocht worden.

Licht

Scheiding tussen binnen en buiten

Bij een ontwerp heb je te maken met twee verschillende soorten licht waar rekening mee gehouden dient te worden, dag en kunstlicht.
Het daglicht moet gefilterd kunnen worden, opgevangen, versterkt of aangevuld door kunstlicht. Wanneer het buiten donker is moet het kunstlicht het daglicht kunnen vervangen en zorgen voor een prettige omgeving.

Wanneer Ontwerpstudio van der Valk eventuele technische kennis niet in huis heeft, werken zij samen met specialisten die op dit gebied uniek zijn te noemen in Nederland. Zij stellen dan ook alles in het werk om zowel technisch als qua sfeer een (zakelijk) interieur prettig en aangenaam te verlichten.

Textiel

Puntjes op de i

Ontwerpstudio Van der Valk werkt vanuit de visie dat kleur en licht onderdelen zijn van het totale ontwerp en niet los gezien kunnen worden van de keuzes die gemaakt worden om een interieur te ontwerpen. De samenhang tussen de verschillende onderdelen is de kracht van het ontwerp.

Meubels

(Ver)bouwen

Begeleiding bij nieuwbouw en verbouwingen

Plannen voor een verbouwing of een herbestemmingsproject? Schakel dan een interieurarchitect in. Ontwerpstudio Van der Valk biedt u verrassende ideeën en oplossingen in de ontwerpfase en zorgt door middel van hun netwerk en organisatorische kwaliteiten voor een optimale ondersteuning tijdens dit intensieve proces.

(Ver)bouwen

Van der Valk ontwerpt interieurs en een beleving

Bedrijven, zorginstellingen en particulieren kunnen bij
Ontwerpstudio Van der Valk terecht voor:
• Interieuradvies- en ontwerp
• Kleur- en lichtadvies
• Bouw- en verbouwingsbegeleiding

Intensief proces

Kennismaking

Bij het maken van een interieur ontwerp gaat Ontwerpstudio Van der Valk altijd uit van de wens en het doel van de opdrachtgever. Zo begint het proces met een kennismaking en een bezoek aan de locatie, waarin we luisteren en fundamentele vragen stellen om ons zo goed mogelijk in de wens en vraag te kunnen verplaatsen.

Ontwerp

Gedurende dit intensieve proces tekent Ontwerpstudio Van der Valk alle ontwerpen uit tot in het kleinste detail. Zij combineren de wensen van de opdrachtgever met de vakkennis en creativiteit die zij beheersen. Het belangrijkste doel is om de plattegrond en ook de logistiek van een ruimte volledig af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Daarna werken we stap voor stap naar de kern van het ontwerp waar de combinatie van licht, materialen en kleur een grote rol gaan spelen.

‘De WOW-factor’

De uitvoering

Zowel op creatief, technisch als organisatorisch niveau houdt de ontwerpstudio voor u het overzicht. Voor de uitvoering maakt Ontwerpstudio Van der Valk gebruik van een uitgebreid netwerk van vakmensen, fabrikanten en leveranciers. Indien gewenst zijn zij al vanaf de bouw intensief betrokken waardoor de opdrachtgever werk uit handen genomen kan worden en zij erop toe kunnen zien dat het ontwerp volgens plan wordt vertaald en uitgevoerd.

Verrassende ideeën en alternatieven

Als interieurarchitecten denkt de ontwerpstudio verder dan de vraag en combineren zij wensen met de mogelijkheden van de ruimte en het budget. Ontwerpstudio Van der Valk legt verassende ideeën en alternatieven voor, door middel van een concreet plan en duidelijke tekeningen.

Mat, glans of aaibaar materiaal

Door velerlei bezoeken aan fabrikanten en beurzen is Ontwerpstudio Van der Valk op de hoogte van de nieuwste materialen en toepassingen daarvan. Of het nu gaat om bekledingsstoffen, vloeren of de nieuwste kunststoffen voor bijvoorbeeld een aanrecht of tafelblad, Ontwerpstudio Van der Valk zoekt naar een passende en indien gewenst praktische oplossing.

De drager van kleur

De drager van kleur is bepalend voor de uitstraling ervan. Zo heeft een rood katoen een andere uitstraling dan een zelfde rode satijnen stof of rood gelakt eiken tafel. Ontwerpstudio Van der Valk benadert kleur als een materiaal waardoor er een nieuwe manier van gelaagdheid en diepte ontstaan binnen een interieur.

Meer dan meubels

Een stoel, tafel of bank kent niet alleen de bijhorende functie maar is ook bepalend voor de ruimte. Zo kan een lange tafel de lengte van de ruimte benadrukken, een carpet de zichtlijn onderstrepen en een bank zelfs de looprichting bepalen. Al deze facetten zijn onderdeel van een interieurontwerp en dragen bij aan de kwaliteit van de leef en werkomgeving.

Optimaal gebruik van ruimte

Men is snel geneigd de hoeveelheid zitplaatsen af te stemmen op het mogelijke aantal gebruikers. Als er immers elk weekend familie op bezoek komt en de ruimte is groot genoeg voor 8 zitplaatsen, waarom niet? Er is alleen niets zo ongezellig als een kring van 8 zitplaatsen die in het dagelijks gebruik door 4 personen gebruikt wordt. Ontwerpstudio Van der Valk denkt graag met u mee om een passende manier te vinden om meubels aan te schuiven, te vergroten, uit te klappen en vice versa.

Wat wij leveren

Ontwerpstudio Van der Valk is leverancier van verschillende merken. Op deze manier stellen wij u in staat om uw project van A tot Z door ons te laten realiseren.

Benieuwd naar wat wij
voor u kunnen betekenen?

Laat het ons weten, dan nemen wij contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.