Rikilt UR | Wageningen

Rikilt Wageningen UR wilde graag een gezelligere en meer kleurrijke kantine in het nieuwe pand. Om dit te bereiken heeft Ontwerpstudio van der Valk de focus gelegd op kleurgebruik en verlichting. De transparante kleurbanen op de raampartijen breken en dempen het harde daglicht. Om het gevoel van gezelligheid te vergroten is er gekozen voor ronde armaturen die warm licht verspreiden. De lampen zijn niet enkel functioneel maar vangen ook de blikken van de gebruikers.

De architectuur van het nieuwe pand kent een strakke en tijdloze vormgeving met kleuraccenten. Dit komt terug in de keuze voor het meubilair, welke neutraal wit zijn met kleuraccenten op de rug van de stoelen. Doordat het meubilair niet om aandacht vraagt ligt de essentie van de ruimte om de verlichting en het kleurgebruik.