Kadans Biofacilities | Nijmegen

Het voormalig Philipsgebouw is gerenoveerd tot een bedrijfsverzamelgebouw voor partijen actief in de semiconductorsector, life sciences en health. Ontwerpstudio van der Valk heeft het interieur voor het gebouw M Kadans ontworpen.

De lange gangen die kenmerkend zijn voor het gebouw zijn geaccentueerd door middel van gekleurde banen op de wanden welke worden onderbroken door pantry’s.

Met behoud van de prachtige architectonische vormgeving uit de jaren zestig, hebben de trappenhuizen een ware metamorfose ondergaan. Door alle vlakken die in de trappenhuizen aanwezig zijn van zachte tinten te voorzien, is de vorm bewaard gebleven maar de beleving van het traplopen compleet veranderd. Het spel van vlakken en kleuren geeft een nieuwe dimensie.

In de Meet & Greet ontmoet men bezoekers, wordt vergaderd en worden lezingen/seminars gehouden. De gehele ruimte is voorzien van kleuraccenten in de meubels. Deze kleuren komen terug in gekleurde strepen in de ramen en pui, waardoor de sfeer van buiten en binnen met elkaar verbonden wordt.

De ramen in de vergaderruimtes zijn voorzien van grote gekleurde prints. De tafels en stoelen kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, waardoor de ruimtes multifunctioneel zijn geworden.

Om warmte en de akoestiek te waarborgen is er een lange wand bekleed met houten akoestische panelen.