Salone del Mobile 2017

Begin April hebben we de nieuwste trends, meubelen en ontwikkelingen binnen design kunnen zien tijdens Salone del Mobile, Milaan 2017.

We zijn erg onder de indruk van de exposities van designlabels; Moooi, Vitra, &tradition, Flos, DCW Lampe Gras en Arper. De presentaties waren veelal ‘levensecht’ opgezet, je waande je even in een interieur of exterieur vanuit een eigen DNA.

Naast de beurs is er ook veel te bewonderen in andere delen van Milaan. Hightlights zijn voor ons de ervaring bij de expositie van Cos x Studio Swine waar iedere bezoeker handschoenen aangereikt kreeg om bellen gevuld met rook te kunnen vangen in ‘a blossoming sculpture’.  Ook het Nederlandse collectief Envisions heeft ons opnieuw geraakt met de expositie in Palazzo Clerici. Zij toonde een landschap van materiaalonderzoeken gebaseerd op de productieprocessen en materialen van het Spaanse bedrijf Finsa.

Zou deze trend van het creëren van ervaringen zich voort gaan zetten de komende jaren? Lukt het Envisions dit te implementeren in de industrie? Wat zou dit betekenen voor onze woonomgevingen? Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!